Grand Prix Japan prooi voor Hamilton, Max op P9

images_finishjapan

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Brit pakte al in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd en zou die niet meer afgeven. Nico Rosberg en Sebastian Vettel maakten het podium compleet.

Hamilton zag zijn overwinning gedurende de race niet meer in gevaar komen. Nico Rosberg werd in de eerste ronde afgetroefd door zijn teamgenoot en even leek het alsof Ferrari in de persoon van Sebastian Vettel een bedreiging kon vormen. De derde plaats was echter het maximale te behalen voor Vettel, zo bekende hij na afloop via de boordradio. Valtteri Bottas kwalificeerde zich als derde maar moest veel terrein prijsgeven, hij kwam niet verder dan een vijfde plaats.

Meer actie was er in de middenmoot waar Ericsson, Perez, Kvyat en Ricciardo elkaar de tent uitvochten richting de slotfase van de wedstrijd. Kvyat kreeg na zijn crash in de kwalificatie een totaal nieuw opgebouwde Red Bull maar kende in het verloop van de wedstrijd remproblemen. Ook teamgenoot Ricciardo kampte met dezelfde problemen wat betekende dat allebei de Red Bulls niet in de punten zouden finishen.

Felipe Massa kende een slechte wedstrijd in Japan. De Braziliaan moest al in de eerste ronde stoppen bij zijn team en speelde vanaf dat moment een bijrol in de race. Massa zou de race eindigen op P17. De enige uitvaller die te noteren viel was Felipe Nasr die zijn auto in de laatste ronden van de race in de pits moest parkeren.

Verstappen haalt het maximale uit zijn race

Vanaf P17 werd de wedstrijd in Japan weer een inhaalrace voor Max Verstappen. In de slotfase verschalkte Verstappen Carlos Sainz toen hij Alonso, Kvyat, Nasr en nog een aantal reeds achter zich gelaten had. P9 bleek uiteindelijk het maximale voor de jonge Nederlander en hij liet weer teamgenoot Sainz achter zich.

› Lees hier de reactie van een tevreden Max Verstappen na de Grand Prix van Japan

Foto: Mercedes

Uitslag Formule 1 Grand Prix van Japan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen