1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-GP-Azerbeidzjan-2017

Na de kritiek op Liberty Media vorige week heeft de Formule 1-eigenaar een succesje geboekt. De Grand Prix van Azerbeidzjan heeft het contract met drie jaar verlengd en staat tot minimaal 2023 op de kalender van de koningsklasse van de autosport. De overeenkomst liep oorspronkelijk nog tot 2020.

"In een kort tijdsbestek is deze race uitgegroeid tot een van de meest populaire van het seizoen, met spannende gevechten en spectaculaire races", zei Formule 1-baas Chase Carey nadat hij samen met minister Azad Rahimov van Jeugd en Sport zijn handtekening had gezet onder het nieuwe contract. De race wordt dit jaar op 28 april verreden.

Stratencircuit

De Azerbeidzjaanse Grand Prix stond in 2016 voor het eerst op het programma, toen onder de naam Grand Prix van Europa. Die ouverture werd gewonnen door Nico Rosberg. Daarna waren Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton de beste op het stratencircuit van de hoofdstad van de voormalige Russische republiek.

Het sluiten van de nieuwe overeenkomst met Azerbeidzjan is voor Liberty Media een goede steun in de rug. De Formule 1-eigenaar staat nog een zware klus te wachten, want aan het einde van het jaar lopen de contracten af van de races in Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Spanje en Mexico.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden