1920x1080-Circuit-Gilles-Villeneuve-GP-Canada-2018

Het is voorlopig nog niet zeker of de grand prix van Canada, van 11 tot en met 13 juni, door kan gaan. Door de strenge coronamaatregelen van de Canadese overheid is er een grote kans dat de race op het Circuit Gilles Villeneuve zonder publiek zal worden gereden. Geen probleem, vindt de Formule 1, als de organisatie in Montréal zes miljoen dollar betaalt. 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werden vorige week nieuwe maatregelen aangekondigd in de Canadese provincie Québec. Door de maatregelen zou er geen publiek aanwezig kunnen zijn tijdens de gp van Canada. Dat vindt de Formule 1-organisatie geen probleem, op voorwaarde dat de organisator in Montréal, naast de negentien miljoen die al betaald moest worden voor het organiseren van de race, ook nog eens zes miljoen dollar extra betaald om mogelijke verliezen te dekken.

Minder inkomsten

Zonder inkomsten van toeschouwers heeft de organisatie ook minder inkomsten, dus of ze het bedrag op tafel kunnen leggen, is nog maar de vraag. De Formule 1 wil echter al snel een knoop doorhakken en verwacht in de loop van de week duidelijkheid. Om de race alsnog door te kunnen laten gaan, deed de burgemeester van Montréal, Valerie Plante, een oproep in de Canadese krant La Presse aan de nationale overheid: "De Formule 1 is voor ons heel belangrijk en we willen onze partners duidelijk maken dat we veel belang hebben bij dit evenement. Er moeten nog veel details geregeld worden, maar ik hoop echt dat we ervoor kunnen zorgen dat het evenement deze zomer doorgaat."

Instanbul mogelijk alternatief

De grand prix van Canada werd vorig jaar ook al afgelast door de coronapandemie. Mocht de race opnieuw niet door kunnen gaan is de Grand Prix van Turkije op het circuit van Istanbul een mogelijk alternatief.

Lees ook:

Grand Prix Canada ook uitgesteld vanwege coronacrisis

Formule 1 herdenkt: 1 jaar sinds overlijden Stirling Moss

Wolff hoopt dat Hamilton bij Mercedes blijft in 2022

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden