Grand Prix Radio op 100.0 FM op Spa-Francorchamps

Max_Verstappen_F1_GP_Spanje_2016_05

We hebben toestemming gekregen om komend weekend uit te zenden via 100.0 FM vanaf het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Formule 1 Grand Prix van België. Het is voor het eerst dat een Nederlandse radiozender in het buitenland tijdens een Formule 1-raceweekend live mag uitzenden op een FM-frequentie.

Donderdagavond zal de zender vanaf Spa de lucht in gaan. Het Wijchense bedrijf BP Solutions van Patrick Hendriks, dat al jaren de verbindingen verzorgt voor diverse internationale tv-zenders in de Formule 1, zal voor ons de zendertechniek en infrastructuur faciliteren. De antennemast zal op het Formule 1 TV-compound worden opgebouwd.

Op zondag zal tijdens de Grand Prix live het commentaar van Olav Mol te horen zijn, net zoals bij de andere Grand Prixs in samenwerking met Ziggo Sport, de Nederlandse Formule 1 tv-licentiehouder.

Olav Mol: “Het was nogal wat werk om de benodigde vergunningen en toestemmingen te krijgen. Maar het is gelukt! Dus iedereen moet vooral lekker een FM-radio meenemen naar Spa dit weekend, zo blijf je van alles op de hoogte. Dit is uniek. Onze dj-verslaggever Lucas Degen gaat de Nederlandse fans op de tribunes, langs het circuit en op de campings voor de Grand Prix Radio microfoon halen. Ook de nachtprogramma’s van Lucas zullen vanaf de Verstappen-camping, die aan het circuit ligt, komen”.

Foto: Red Bull Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen