Grand Prix Radio-rapport: Nicholas Latifi

18 dec 2021 door Tim Koenders
WilliamsF1_51217_HiRes

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Nicholas Latifi.

Nicholas Latifi heeft in 2021 zijn eerste punten in de Formule 1 gepakt. Dit lukte hem zelfs twee keer, één keer in België en één keer in Hongarije. Voor de rest was het toch een middelmatig seizoen voor de Canadees. Hij moest vaak zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot die volgend seizoen de overstap maakt naar Mercedes. Na een seizoen lang constant verslagen te worden in de kwalificatie heeft hij er dit seizoen verandering in gebracht.

Williams / Grand Prix van Hongarije / 2021
Foto: Williams Racing Photos

De statistieken

Kijkend naar de kwalificaties is het geen goed nieuws voor Latifi. In 2020 wist hij Russell niet één keer te verslaan en ook in 2021 was de Brit hem vaak te snel af. Het is Latifi slechts twee keer gelukt een snellere ronde te rijden dan zijn teamgenoot in de kwalificatie. Dit lukte in Brazilië en in Abu Dhabi. De teamgenoten zaten daar wel binnen een tiende van elkaar.

Ook in de races was er niet echt spraken van een onderling duel. In de races waar ze beide de finish haalden was Latifi slechts één keer sneller dan zijn teamgenoot. Dit was ook gelijk het hoogtepunt van zijn seizoen. Tijdens de Grand Prix van Hongarije eindigde Latifi op een zevende plaats. Eén positie voor zijn teamgenoot.

George Russell / Nicholas Latifi / Williams / Grand Prix van Abu Dhabi / Formule 1 2021
Foto: Williams Racing Photos

Alles op een rij

Wanneer alles op een rijtje wordt gezet was het een matig seizoen voor Latifi met één zeer positief weekend in Hongarije. Na een chaotische start had een groot deel van het veld al schade. Door de opdrogende baan koos iedereen behalve Hamilton ervoor om naar binnen te gaan. Omdat Williams achteraan in de pitstraat stond, kon het team profiteren van de drukte. Latifi reed een halve race bij de eerste drie maar finishte uiteindelijk als zevende. Het positieve weekend is niet genoeg om de rest van het seizoen te verbloemen.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Nicholas Latifi een 4,9 voor zijn seizoen.

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Antonio Giovinazzi

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Mick Schumacher

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Nikita Mazepin

18 dec 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen