melbournethursday4-554297

De Grand Prix van Australië gaat niet door. De Australian Grand Prix Corporation (AGPC) heeft dat in samenspraak met de autoriteiten besloten. Reden voor de afgelasting zijn de strenge coronamaatregelen die in het land gelden. 

De Grand Prix van Australië zou van 18 tot en met 21 november hebben plaatsgevonden. Tickets voor de race waren nog niet verkocht.

Meningen van organisatie en coureur

Voorzitter van de AGPC Paul Little is teleurgesteld dat de Grand Prix van Australië voor een tweede keer op rij niet van start kan gaan. Little zegt wel dat hij begrijpt dat het parlement in Canberra kiest voor een streng beleid tegen de pandemie en respecteert de keuze hiervoor.

AP-1V5H6GBN52111_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

Algemeen directeur van Formule 1 Stefano Domenicali vindt het ook teleurstellend dat de Grand Prix van Australië niet kan plaatsvinden. Domenicali zegt dat er genoeg circuits vrij zijn om daar een grand prix te organiseren en zo toch een kalender met drieëntwintig races te vullen.

De Australische Formule 1 coureur Daniel Ricciardo baalt ervan dat de Formule 1 voor de tweede keer op rij niet naar zijn thuisland komt. Ricciardo hoopt dat er in 2022 weer geracet kan worden op het Albert Park Circuit en dat het een mooi spektakel wordt voor de fans.

Lees ook: F1 aan Tafel: Max-imale score 

Lees ook: Yuki Tsunoda: Team waarschuwde me erg laat  

Lees ook: Renger van der Zande weer een podium erbij

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden