sundaybarcelona10

De Grand Prix van Spanje zal ook in 2021 achter gesloten deuren plaatsvinden. De organisatie van de race in Barcelona had haar hoop gevestigd op een race met een beperkt bezoekersaantal, maar door aangescherpte coronamaatregelen in Catalonië blijkt dit nu toch niet mogelijk.

De vierde race van het seizoen wordt van 7 tot en met 8 mei verreden in Barcelona. Nu de Catalaanse gezondheidsorganisatie heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen in ieder geval tot 26 april worden verlengd is de hoop op een race met  toeschouwers in Barcelona vervlogen.

Het raceweekend ligt volgens de organisatie te dicht bij de huidige einddatum van de maatregelen van 26 april. Gezien de huidige situatie in de Spaanse ziekenhuizen kan er volgens de organisatie geen garantie worden gegeven dat er na 26 april versoepelingen zullen komen.

"Onder deze omstandigheden is het onmogelijk om met zekerheid te zeggen of de maatregelen vóór 7 mei zullen worden versoepeld. We hebben daarom het Formula One Management laten weten dat de Grand Prix van Spanje zonder toeschouwers zal worden verreden", liet Circuit de Barcelona-Catalunya in een statement op hun website weten.

In Bahrein waren tijdens de eerste race van het seizoen wel toeschouwers aanwezig. Als je daar kon aantonen dat je gevaccineerd was mocht je de race bijwonen. Dit weekend wordt de Grand Prix van Emilia-Romagna in Italië ook achter gesloten deuren verreden. Eerder maakte de organisatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan ook al bekend geen toeschouwers toe te laten in juni.

Lees meer: GP van Azerbeidzjan zonder publiek

Lees meer: Hamilton pakt pole position voor de GP van Emilia-Romagna

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden