barc

De Formule 1-kalender kon volgend jaar wel eens uit 22 races bestaan. Het Catalaanse parlement heeft gisteren ingestemd met een verlenging van het contract voor de Grand Prix van Spanje voor in ieder geval één jaar.

De race op het Circuit de Barcelona-Catalunya dreigde van de kalender te verdwijnen vanwege het wegvallen van overheidssteun, maar lijkt door de politieke toezegging gered. Met de komst van Vietnam en Nederland op de kalender en het vermoedelijke wegvallen van de Duitse GP zou de teller voor komend jaar dan op 22 races uitkomen, een record.

Of de Grand Prix van Spanje volgend jaar ook daadwerkelijk terugkeert is nog niet duidelijk en ook niet wanneer. Vermoed wordt dat Zandvoort en Spanje back-to-back races worden, waarbij de Dutch GP waarschijnlijk begin mei als eerste wordt verreden, gevolgd door Spanje.

Overigens staat de toekomst van de Grands Prix van Italië en Mexico ook nog steeds op de tocht, maar die beide landen lijken alsnog tot een akkoord te komen met de Formule 1-organisatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen