Grid kids vervangen grid girls

ronaldo

De Formula One Group en de internationale autosportfederatie FIA komen met een alternatief voor de grid girls. Voortaan zullen kinderen de rijders op de startgrid begeleiden.

De nieuwe Amerikaanse eigenaren van de Formule 1 besloten vorige week om de grid girls af te schaffen. Volgens de organisatie botsten de bevallige dames met "onze kernwaarden en de hedendaagse maatschappelijke waarden."

Het besluit kwam de Formula One Group op veel kritiek te staan, maar de organisatie komt nu met een alternatief: voortaan zullen twintig kinderen uit het gastland van de Grand Prix bij de start van de race aanwezig zijn, vergelijkbaar met de mascottes bij voetbalwedstrijden.

De kinderen worden via selectie of loting uitgenodigd door de nationale autosportbond. Volgens commercieel directeur Sean Bratches krijgen de kinderen een "onvergetelijke ervaring" voorgeschoteld.

Ook FIA-president Jean Todt is enthousiast: "Formule 1 is het hoogst haalbare in de autosport en de droom van elke jonge coureur. We zijn verheugd om die droom wat dichter bij de jeugd te brengen door ze voorafgaand aan een race met hun helden in contact te brengen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen