Gridpenalty van vijf plaatsen voor Esteban Ocon

ocon-1

Racing Point Force India-coureur Esteban Ocon krijgt een gridstraf van vijf plaatsen voor de Braziliaanse Grand Prix vanwege het wisselen van de versnellingsbak. De Fransman krijgt deze straf omdat de vorige versnellingsbak nog geen zes races oud was.

Hij is daarmee de tweede rijder dit weekeinde met deze penalty, nadat gisteren bekend werd dat Daniel Ricciardo vijf plaatsen terug moet dan waar hij zich vandaag kwalificeert. De Australiër krijgt de straf echter voor het laten monteren van zijn zesde turbocharger in de RB14.

Voorzorg

Het team kiest er voor de versnellingsbak uit voorzorg te wisselen, naar aanleiding van de resultaten van de tweede vrije training. De coureur met wagennummer 31 finishte namelijk als tiende, vlak voor teamgenoot Sergio Perez en dus wil de renstal geen risico nemen. Het team poogt McLaren te achterhalen voor plek 6 in het constructeurskampioenschap. Het gat bedraagt momenteel 15 punten.

Ook Lewis Hamilton, Lance Stroll en Kevin Magnussen hebben een nieuwe versnellingsbak laten monteren. Zij krijgen geen straf omdat deze bakwissel wel reglementair is. Daniel Ricciardo en Carlos Sainz hebben ook een nieuwe versnellingsbak. Zij krijgen geen straf omdat ze in Mexico niet de finish haalden.

Vanmiddag om 15.00 uur volgt de derde vrije training.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen