Gridstraf voor Bottas na vierde motorwissel dit seizoen

M265634-1

Valtteri Bottas zal zondag in de hoofdrace van de Grand Prix van Italië achteraan starten. Mercedes kiest ervoor om op het circuit van Monza zijn vierde motor van het seizoen te gebruiken en zal daardoor een gridstraf ontvangen. 

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet tijdens de persconferentie vrijdagmiddag al weten dat zijn team moeite heeft met het feit dat coureurs dit seizoen slechts drie motoren mogen gebruiken. Daarnaast gaf hij aan dat het team wellicht nog het gebruik van een vierde motor zou overwegen om daarmee de rest van het jaar zonder problemen door te komen.

Vrijdagavond is uit officiële documenten van de FIA duidelijk geworden dat Bottas in Italië daadwerkelijk naar zijn vierde krachtbron van dit seizoen wisselt. De Mercedes-bolide van de Fin wordt voorzien van vier nieuwe onderdelen. Een nieuwe verbrandingsmotor, turbo, MGU-H en MGU-K. Dit levert voor Bottas wel een forse gridstraf op.

Gridstraf van kracht tijdens race

Die gridstraf zal voor Bottas gelden tijdens de hoofdrace aanstaande zondag. De Finse coureur mag de sprintrace op zaterdag dus nog wel vanaf de eerste startplek starten nadat hij vrijdagavond de snelste tijd noteerde tijdens de kwalificatie in Monza.

De Mercedes-coureur is hoopvol en verwacht dat hij zondag door een inhaalrace kan gaan strijden om punten. "En dan is het zondag opnieuw een strijd. Ik richt me nu gewoon eerst op de sprintkwalificatie, maar als ik kijk naar het tempo dat we hier hebben, weet ik zeker dat we zondag nog een paar goede punten kunnen pakken", aldus Bottas tegenover Motorsport.com 

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ik heb ervan genoten”

Lees ook: Lewis Hamilton na kwalificatie Monza: “Elk punt telt”

Lees ook: Verstappen tevreden met tweede startrij sprintkwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden