Groen licht Fernando Alonso voor 24 uur van Le Mans

alonso_mclaren

Fernando Alonso rijdt dit jaar de 24 uur van Le Mans. De Spaanse McLaren-coureur heeft hiervoor toestemming gekregen van de Britse renstal, zo laat het team in een persbericht weten.

De 36-jarige Alonso rijdt niet alleen Le Mans voor Toyota Gazoo Racing, maar zal ook alle races van het World Endurace Championship (WEC) die niet botsen met de races op de Formule 1-kalender achter het stuur van de Toyota-bolide zitten.

Triple Crown

De grote droom van Alonso is het winnen van de 'Triple Crown': de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans. Tot dusver slaagde alleen de Brit Graham Hill, de vader van Damon Hill, erin deze drie prestigieuze races op zijn naam te schrijven.

Afgelopen seizoen maakte Alonso, die van die drie races alleen de Grand Prix van Monaco won, zijn debuut bij de Indianapolis 500. De Spanjaard viel na 200 ronden uit met een kapotte motor. In voorbereiding op de 24 uur van Le Mans reed Alonso afgelopen weekend de 24 uur van Daytona. Hij eindigde in een Ligier op een 38ste plaats.

Formule 1 prioriteit

Ondanks zijn uitstapje naar de enduranceracerij blijft Formule 1 prioriteit bij Alonso. "Op geen enkele manier zal deze uitdaging mijn doel in de Formule 1 met McLaren in de weg staan. Mijn doel in 2018 is om elke race competitief te zijn en ik heb sterk het gevoel dat we daar dichtbij in de buurt zitten."

Op 25 maart begint het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Australië. De 24 uur van Le Mans staat in het weekend van 16 en 17 juni op het programma.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen