1-thursday-dutch

Ieder raceweekend is er een hoop te zien en te beleven op de baan, maar ook ernaast en op sociale media. Om nog een beetje in de sfeer van het raceweekend te blijven nemen we je mee in de leukste momenten van het afgelopen raceweekend. In deze editie van Groeten uit: de DutchGP in Zandvoort, met de stroopwafeltest van Daniel Ricciardo, Lando Norris in tranen en het AlphaTauri-duo kleedt Rob van Gameren. 

Stroopwafeltest met Daniel Ricciardo

De hele paddock was het over één ding eens stroopwafels, of 'stroepwaffels' zijn dé delicatesse van Nederland. De organisatie had een stroopwafelbakker ingehuurd om de paddock kennis te laten maken met de typisch Nederlandse zoetigheid. Vlak na de Grand Prix van België had Michael Italiano, de trainer van Daniel Ricciardo, het koekje al ontdekt en hij was via zijn Instagram-story's aan het experimenteren geslagen. Op donderdag volgde ook Ricciardo het voorbeeld van zijn trainer. Hij deed namelijk een bijzonder experiment. De Australiër testte de steilheid van de kombocht op het circuit van Zandvoort met, jawel, een stroopwafel.

AlphaTauri-duo gaat de mode in

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda rijden voor het team van AlphaTauri, het kledingmerk van Red Bull. Om te laten zien dat zij zelf ook kennis van mode hebben, lieten ze voor de camera's van Ziggo Sport hun kunsten zien en leefden ze zich uit op Rob van Gameren. Dit zorgde voor veel hilariteit bij het duo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rob van Gameren (@vangamerenf1)

Vanillevla voor Vettel

Sebastian Vettel was in de aanloop naar de DutchGP al het gesprek van de dag toen hij bij een slagerij in Zandvoort gespot werd. Hij was na de Grand Prix van België met zijn vrouw en kinderen afgereisd naar Zandvoort en moest natuurlijk de nodige levensmiddelen halen. In het interview met Ziggo Sport voorafgaand aan het raceweekend had Jack Plooij ook een typisch Nederlands product voor de Duitser.

Lance en Brad op de radio

Lance Stroll heeft wel vaker wat 'blonde'-momentjes gekend achter het stuur van zijn Formule 1-auto. Ook in Zandvoort was het weer raak. De Canadees kreeg een instructie van zijn engineer Brad en dit mondde uit in een gesprek wat meer begon te lijken op een getrouwd stel op vakantie dan een relatie tussen coureur en engineer. Vooral de 'Brad' aan het einde van de laatste zin van Stroll maakt het plaatje compleet.

Valtteri Bottas gaat (eindelijk) tegen team in

Wanneer we 'Valtteri, it's James' horen weten we allemaal hoe laat het is. Valtteri Bottas krijgt dan negen van de tien keer van het team van Mercedes te horen dat hij iets moet doen of juist niet moet doen. Zo ook zondag op Zandvoort. Het team had de Fin laat in de race naar binnen laten komen voor een pitstop. Een dusdanig late pitstop duidt er vaak op dat er een poging gedaan wordt om de snelste ronde en het bijbehorende punt te halen. Niet voor Bottas, het team liet hem na de pitstop weten dat hij geen poging mocht doen. Bottas stribbelde al wat tegen door te vragen waarom hij dan een pitstop gemaakt had. Toen de Fin even later toch paarse sectortijden liet noteren, kwam er een 'Valtteri, it's James'-momentje. Hoewel de Fin in de laatste sector toch wat inhield pakte hij de snelste rondetijd, waarop Lewis Hamilton naar binnen moest komen om de snelste tijd en het punt terug te pakken.

Slappe lach Lando Norris

Het gebeurt de jonge Brit wel vaker dat hij zo moet lachen dat hij moet huilen. In Silverstone eindigde een persconferentie al eens in tranen en zo ook een interview met Natalie Pinkham van het Britse Sky Sports F1 na de race in Zandvoort. Terwijl Norris serieus aan het praten was over de moeizame race die hij gekend had en hij wilde zeggen dat hij wat last van de wind had gehad, noemde hij het winderige weer 'blowy'. Dit kon ook op een andere manier geïnterpreteerd worden en dat realiseerde de McLaren-coureur zich te laat, waarna hij zich zorgen maakte dat juist dat stukje een eigen leven zou gaan leiden op het internet. En natuurlijk droeg Pinkham daar graag een steentje aan bij door het fragment op haar Instagram te delen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natalie Pinkham (@natalie_pinkham)

Lees ook: Toto Wolff: “Bottas verdiende om bij team te blijven”

Lees ook: F1 aan Tafel: ‘Max, de koning van Zandvoort’

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen