Grosjean simracet weer: "Gaat beter met mijn handen"

door Julia Onclin
Romain-BAH-642

Romain Grosjean is woensdag, een maand na zijn zware crash tijdens de Grand Prix van Bahrein, weer achter het stuur gekropen. De Fransman streamde live op Twitch hoe hij een paar rondjes in de sim op de Nürburgring reed. "Het gaat beter met mijn handen", stelde Grosjean volgens Autosport.

Langzaam maar zeker krabbelt de Fransman weer op. De voormalig Haas-coureur beleefde een zware crash in Bahrein waarbij hij brandwonden aan zijn beide handen opliep. Als gevolg daarvan mocht Grosjean niet meer racen, waardoor zijn laatste seizoen in de Formule 1 voortijdig tot een einde kwam.

Vooruitgang

Inmiddels een maand later gaat het een stuk beter met Grosjean. Hij liet via zijn sociale media eerder al weten dat zijn rechterhand goed aan het genezen is en dat er geen verband meer omheen zit. Zijn linkerhand geneest echter een stuk moeizamer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Romain Grosjean (@grosjeanromain)

"Het gaat beter met mijn handen. Met mijn linkerhand heb ik nog wel wat problemen, ik kan bijvoorbeeld niet alles doen", stelde Grosjean tijdens zijn Twitch-stream. De Fransman kan met name zijn linkerduim amper bewegen en dat maakt het uitvoeren van de normaal gesproken meest simpele taken een hele uitdaging.

Toch laat Grosjean het er niet bij zitten. Op dinsdag deelde hij dat hij, precies een maand na het ongeluk, naar de sportschool was geweest en dat het hem gelukt was om wat te tennissen. Op woensdag kroop Grosjean achter het stuur van zijn sim om een paar rondjes in een Dallara Formule 3-bolide te rijden.

Privétest

De Fransman hoopt nog altijd dat hij een privétest bij een huidig Formule 1-team mag rijden om echt afscheid van de sport te kunnen nemen. Zijn voormalige team, Haas, heeft al aangegeven dat niet te kunnen faciliteren. Het team van Mercedes heeft daarentegen al aangeboden om de privétest te regelen als er geen ander team is dat het kan of wil doen.

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden