Grote zorgen over GP Londen bij organisatie Silverstone

01-british-thursday3-778919

Over tien dagen staat op Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma, maar of die race ook volgend jaar nog op het historische circuit wordt verreden is nog steeds niet zeker.

Liberty Media en de British Racing Drivers’ Club – eigenaar van Silverstone – onderhandelen al maanden over een nieuw contract. Het zag er even goed uit, maar de steeds sterker wordende geruchten dat Londen naast de Britse GP op Silverstone een eigen Grand Prix wil organiseren, dreigt roet in het eten te gooien.

De directie van Silverstone vreest dat zo’n race in de straten van Londen ten koste gaat van de Britse GP, stelt algemeen directeur Stuart Pringle tegen de BBC: "Formule 1 heeft voor het eerst aan ons toegegeven dat ze een race in Londen willen. Dat is cruciaal, want het is een breuk met eerdere afspraken. Groot-Brittannië is niet een heel erg groot eiland en dus hebben we commerciële bezwaren."

Daarmee doelt Pringle op het feit dat Silverstone en Londen op slechts twee uur rijden van elkaar liggen en dat beide races ongeveer in hetzelfde deel van het jaar zouden moeten plaatsvinden. Dit zou funest kunnen zijn voor de bezoekersaantallen en daarmee de financiële zekerheid van Silverstone.

Toch blijft Pringle optimistisch: "We zijn nog steeds in gesprek. Zij [Liberty Media] hebben altijd gezegd dat ze een Britse Grand Prix op Silverstone willen en wij hebben altijd aangegeven die graag te willen organiseren." De onderhandelingen gaan dus gewoon door.

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat voor 14 juli as. op het programma.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden