Guanyu Zhou gefrustreerd na kwalificatie in Qatar

zhou-2023 Qatar Grand Prix - Friday

Opnieuw frustratie bij Guanyu Zhou na de kwalificatie op Losail International Circuit. Hij zal de race op zondag starten vanaf de twintigste plaats. 

De afgelopen weekenden zijn lastig voor de Chinese coureur. Opnieuw weet Guanyu Zhou zich niet naar de tweede kwalificatieronde te rijden. Dit terwijl zijn teamgenoot Valterri Bottas een negende plaats behaald. Voor Zhou een zeer tegenvallend resultaat. “Q2 was zeker mogelijk, elke ronde was ik aan het verbeteren. Echter lukte het niet om op het juiste moment alles eruit te halen”, verklaart hij aan F1.com. Zondag zal hij de race vanaf de laatste plek op de grid moeten starten. De coureur kijkt dan ook uit naar de sprint shoutout en race om zo punten te kunnen scoren op de zaterdag.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

 

Gefrustreerd door Sargent 

Bij het overgaan van start/finish, voor de aanzet van zijn laatste ronde, werd Guanyu Zhou ingehaald door de Williams van Sargent. Een moment dat zorgt voor veel frustratie bij Zhou. “Ik weet niet waarom hij wilde gaan racen. Het is echt meer het gedrag van de coureurs, hij had veel ruimte voor ons beiden om een schone ronde te rijden, maar hij besloot om beide rondes te verpesten.”, legt Zhou gefrustreerd uit aan F1.com.

 

Lees ook: George Russell: We willen de tweede plek in het constructeurskampioenschap behouden

Lees ook: Max Verstappen zet eerste stap richting wereldkampioenschap met pole position

Lees ook: Verstappen snelste tijdens training in Qatar

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden