Guanyu Zhou wint F2 feature race Bahrein, Verschoor vierde

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Formula-Motorsport-Limited

Guanyu Zhou heeft in Bahrein de feature race van de Formule 2 gewonnen. Na een spannend gevecht voor de overwinning tussen onder andere Zhou, Verschoor, Ticktum en Piastri was het Zhou die zegevierde. Richard Verschoor viel na een zwaar gevecht net naast het podium.

De race startte al met spektakel. Roy Nissany werd in de eerste ronde aangetikt door Robert Shwartzman en spinde. Hij nam Lirim Zendeli met zich mee, die op zijn beurt zijn voorvleugel kwijtraakte. Ook voor Deledda was het in ronde één einde race, drie uitvallers dus in de eerste ronde.

Brandblusser zet race op zijn kop

De helft van de race zat er ongeveer op en een aantal coureurs hadden hun pitstop al gemaakt toen de brandblusser van Gianluca Petecof ineens afging. De Braziliaanse coureur reed ineens rechtdoor in bocht 1. Ook voor hem was het einde race. Voor de coureurs die nog geen pitstop hadden gemaakt was dit erg gunstig, want zij konden hierdoor een 'gratis pitstop' maken. Onder andere Richard Verschoor had hier enorm veel profijt van, want de Nederlander reed na de safetycar-situatie ineens op plek 2. Helaas voor de coureur van MP Motorsport was het niet genoeg, zijn banden sleten snel en hij moest genoegen nemen met een vierde plaats.

De volgende keer dat we de Formule 2 in actie gaan zien, zal nog even op zich laten wachten. Op 20 mei komt het F2-circus namelijk pas weer in actie in Monaco.

De top-10 van de feature race:

  1. Guanyu Zhou
  2. Dan Ticktum
  3. Liam Lawson
  4. Richard Verschoor(NED)
  5. Marcus Armstrong
  6. Jehan Daruvala
  7. Robert Shwartzman
  8. Theo Pourchaire
  9. Felipe Drugovich
  10. Matteo Nannini

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein VT3 en kwalificatie

Lees ook: Vettel ontdaan: “Niet onze fout dat we het niet gered hebben” 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden