Waarom moest Guenther Steiner Haas verlaten?

door Shakyra van den Heuvel
giovinazzi haas cota 2022

Guenther Steiner zal het team van Haas F1 verlaten als teambaas. Hij zal worden vervangen door Ayao Komatsu. Haas F1 Team eindigde vorig jaar op de laatste plaats in het constructeurskampioenschap en wil daarom een nieuwe weg inslaan. 

In het statement wat het team heeft gepubliceerd hebben ze laten weten dat ze graag stappen vooruit willen zetten als organisatie en daar hoort ook een verandering in de leiding bij. “Met het aanstellen van Ayao Komatsu als teambaas, hebben we iemand met kennis van engineering in ons management”, aldus Gene Haas in het statement. Sinds 2014 was Guenther Steiner de teambaas van Haas F1. Ze hebben samen vele hoogtepunten mogen beleven zoals de pole position van Kevin Magnussen, maar ook hele diepe dalen met veel crashes in een seizoen. Toch probeerde hij altijd positief te blijven en het beste uit zijn team te halen. Komatsu zal nu zijn taken overnemen en verantwoordelijk zijn voor de strategieën en performance op de baan. “Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om de teambaas te mogen zijn van dit team. Ik ben sinds 2016 betrokken met het team, wat ervoor zorgt dat ik zeer gepassioneerd ben over het team en de resultaten. Ik heb er vertrouwen in dat we de resultaten kunnen neerzetten die we waard zijn”, aldus Komatsu in het statement. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Haas F1 Team

Het team wat vorig jaar onder de leiding stond van Guenther Steiner wist uiteindelijk maar 6 punten te scoren. Hierdoor kwamen ze niet van de laatste plaats af in het klassement. Deze laatste plaats brengt veel gevolgen met zich mee zoals minder geld die ze weer kunnen gebruiken in de ontwikkeling van de nieuwe auto. Door deze nieuwe teambaas hopen ze betere resultaten te kunnen neerzetten en daarmee ook hogere plaatsen in het constructeurskampioenschap. 

Lees ook: Wat waren de beste, maar ook mindere races van 2023?

Lees ook: Horner geeft toe dat Verstappen 'privileges' heeft

Lees ook: Helmut Marko 'lacht' om mislukte crashtest RB20

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden