Horner geeft toe dat Verstappen 'privileges' heeft

Christian Horner Max Verstappen overwinning Mexico

Christian Horner, teambaas van Red Bull, geeft toe dat er voorkeur wordt gegeven aan coureurs die goede resultaten binnen halen voor het team. Hij geeft hierbij toe dat Max Verstappen ook mag genieten van bepaalde privileges binnen het team en de Formule 1. 

Verstappen en Pérez maken deel uit van het dominante team van Red Bull Racing, dit zorgt er ook voor dat zij soms kunnen genieten van bepaalde privileges binnen het team, maar ook binnen de Formule 1. Hier kunnen zij van genieten als zij goede resultaten kunnen neerzetten gedurende het seizoen. Verstappen is vooral de coureur die hier meermaals gebruik van kan maken. Hij is afgelopen seizoen voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden en wist 19 van de 22 races te winnen. "Het is onvermijdelijk in elke sport, zou ik denken. Max kwam bij ons als tiener en hij is nu wereldkampioen. Ik denk dat hetzelfde geldt voor Lewis Hamilton. Hij is nu de meest succesvolle coureur aller tijden en hij zal meer invloed hebben binnen zijn team dan zijn teamgenoot, omdat zijn waarde voor het team aanzienlijk groter is", aldus Horner in de podcast Secrets of Success. 

Newey, Verstappen en Horner Singapore

Grand Prix Brazilië in 2022

In de podcast wordt ook de ruzie tussen Pérez en Verstappen besproken die ontstond tijdens de GP van Brazilië. Tijdens de slotfase van de race weigerde de Nederlander om zijn postitie af te staan aan zijn teamgenoot. Hierdoor zou Pérez zijn positie in het kampioenschap kunnen versterken. "Het is altijd frustrerend als zoiets zich in het openbaar afspeelt. Na afloop is het achter gesloten deuren uitvoerig besproken. In dit geval was het belangrijk dat de twee coureurs samen om tafel gingen. De les voor ons als team was dat we het beter aan hadden kunnen pakken", aldus de teambaas van beide coureurs. Uiteindelijk eindigde Verstappen op P6 en Pérez op P7. 

Lees ook: FIA verliest opnieuw kopstuk, maar bevestigt nieuwe sportief directeur

Lees ook: Williams en Mercedes verlengen samenwerking

Lees ook: "Red Bull hield F1-entree Ricciardo aanvankelijk tegen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden