GS-1-979

Günther Steiner is verre van te spreken over het niveau van de Formule 1-wedstrijdleiding.

De teambaas van Haas F1 zag zijn coureur Romain Grosjean tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco opgehouden worden door Pierre Gasly. De Red Bull-coureur hinderde zijn landgenoot duidelijk door op de ideale lijn van het circuit heel langzaam te rijden. De Red Bull-coureur werd voor die actie bestraft werd met een gridpenalty van drie plaatsen en een strafpunt op zijn licentie.

Die straf is precies even hoog als de straf die Grosjean eerder dit jaar zelf in Bahrein kreeg opgelegd voor het in de weg rijden van Lando Norris. Dat gebeurde nadat Grosjean op het punt stond aan een snelle ronde te beginnen en in de weg werd gereden door Sebastian Vettel. De Fransman ging van zijn gas om een gat te laten vallen, maar wist niet dat ook Norris achter hem zat. De Engelsman kon op het laatste moment een botsing voorkomen.

Volgens Steiner zijn de incidenten van Gasly in Monaco en Grosjean in Bahrein onvergelijkbaar en dus had er volgens de Italiaan nooit een gelijkwaardige straf uitgedeeld mogen worden: "Ik weet niet welke straf verkeerd is, maar in mijn optiek kunnen het niet dezelfde straffen zijn. Het waren twee compleet verschillende omstandigheden. Romain was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, terwijl Gasly zonder aanwijsbare reden in het midden van het snelle deel van de baan bijna stil stond."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen