KM-1-299

Ondanks een wederom dramatische bandenwissel voor Romain Grosjean, kan Haas met een goed gevoel terugkijken op de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Grosjean en Kevin Magnussen lieten in de kwalificatie zien vlak in de buurt te kunnen komen van Ferrari, het team waarvan de Amerikanen veel onderdelen afnemen. Magnussen eindigde de race in Melbourne op een keurige zesde plaats, vlak achter Charles Leclerc, maar ruim voor de Alfa Romeo’s die dit jaar moeten worden gezien als het Ferrari B-team.

De buitengewoon goede prestatie doet teambaas Günther Steiner niet naast zijn schoenen lopen: "Ik denk dat Ferrari gewoon een heel slecht weekend had en ik denk niet dat dit de norm was. Maar we zijn op het goede pad, we komen dichterbij de top in plaats van verder achterop te raken."

Haas werd vorig jaar vijfde in het kampioenschap, maar Steiner verwacht dit jaar te kunnen strijden voor de vierde plaats achter Mercedes, Ferrari en Red Bull: "Zeker, het verschil tussen ons en de teams achter ons is er, we waren duidelijk de nummer zes en zeven in de kwalificatie. Soms gaat alles toevallig goed, maar deze auto lijkt altijd goed te zijn en heel constant te kunnen presteren. Laten we hopen dat dat zo blijft."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen