Haas-chef Günther Steiner: 'puntverlies onacceptabel'

1496654955158

Haas F1-teambaas Günther Steiner vind het onacceptabel dat zijn stal "maar punten blijft verliezen met zo’n goede F1-auto." De kritiek volgt op een beroerde start en uitslag van de Amerikaans stal tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, gisteren op Silverstone.

Kevin Magnussen en Romain Grosjean hadden zich zaterdag als zevende en achtste weten te kwalificeren, maar de twee kemphanen kwamen tijdens de race al in de eerste bocht met elkaar in contact en verloren zo kostbare posities en punten, aldus Steiner: "Het lijkt me duidelijk dat dat niet acceptabel is. We blijven maar punten verliezen ondanks dat we een goede auto hebben. Ik denk dat we dit eerst maar eens moeten evalueren en proberen dit in de toekomst te voorkomen."

Uiteindelijk wist Magnussen gisteren nog twee punten te scoren, maar Grosjean viel voor de vierde keer dit jaar uit, ditmaal door een aanrijding met Carlos Sainz. Haas staat ondanks de malaise nog steeds vijfde in het constructeursklassement, maar Force India en McLaren zijn niet ver weg.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen