Haas (nog) niet bezorgd over mogelijke uitsluiting Grosjean

GS-candid-614

Haas F1-teambaas Gunther Steiner maakt zich nog niet al te veel zorgen over een eventuele schorsing van Romain Grosjean. De Franse coureur verremde zich afgelopen zondag tijdens de USGP en schoof met zijn VF-18 achterin de Sauber van Charles Leclerc.

Die actie leverde hem een gridstraf op voor de Grand Prix van Mexico en een extra strafpunt op zijn racelicentie. De teller staat in de afgelopen twaalf maanden al op tien strafpunten, twee punten verwijderd van een schorsing.

Steiner is nog niet echt met die uitsluiting bezig: "Over het algemeen doe ik pas een verband om mijn hoofd als ik er een gat in heb. Als ik nu aan de slag moet met alle dingen die zouden kunnen gebeuren dan heb ik een hoop te doen, we zien het wel. Mocht het er toch van komen dan zijn we voorbereid. Er zijn een paar mensen die ik kan bellen en vragen om te rijden."

Het strafpuntenreglement schrijft voor dat wanneer een coureur in de afgelopen twaalf maanden twaalf strafpunten heeft verzameld, hij geschorst wordt. Grosjean staat sinds 29 oktober vorig jaar dus op tien punten. Komende maandag (29 oktober) vervalt er één punt, waardoor hij er nog maar negen heeft, maar tot die tijd is het billen knijpen. Wedstrijdleider Charlie Whiting houdt de zaak scherp in de gaten: "Het zou erg stom zijn als hij komende zondag 28 oktober drie strafpunten krijgt. Hij zal zondag moeten oppassen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden