Haas ongelukkig in Zandvoort

schumacher haas zandvoort 2022 LAT

Een sterke kwalificatie van Mick Schumacher gaf Haas in Nederland uitzicht op een puntenfinish. Desondanks vertrekt het team zonder punten uit de Zandvoortse duinen, nadat Kevin Magnussen de muur raakte en Schumacher plekken verloor door een mislukte pitstop. 

Mick Schumacher vertrok vanaf de achtste startplaats na een sterke zaterdag en reed in de punten tijdens zijn eerste stint. Een te langzame pitstopt gooit roet in het eten en de Duitser komt uiteindelijk als dertiende aan de meet. "We hadden niet een geweldige pitstop, volgens mij bleef de voorste krik hangen. Desalniettemin ben ik tevreden over dit weekend, want we hadden goede pace en ik had een leuk gevecht met Sebastian Vettel. Hopelijk lukt het ons wel om punten te scoren in de aankomende races." 

schumacher haas zandvoort 2022 LAT Images
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Magnussen kust de muur

Kevin Magnussen had een minder weekend dan zijn teamgenoot. De Deen wist niet uit Q1 te komen en vertrok vanaf de voorlaatste startrij. Vroeg in de race nam hij te veel snelheid mee in de Gerlachbocht en raakte hij de muur. Desondanks kon Magnussen zijn weg vervolgen, al lag hij wel laatste na dat uitstapje. "Het is nooit goed om de muur te raken, maar het was mijn eigen fout. Ik wilde te hard, verloor de achterkant en raakte de muur, maar gelukkig kon ik mijn weg vervolgen. Helaas kon ik niet verder komen dan de vijftiende plaats. Dit was een weggegooid weekend, hopelijk doen we het beter in Monza." 

magnussen haas zandvoort 2022 LAT Images
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Teambaas Günther Steiner was niet onder de indruk: "Dit was niet de race die we voor ogen hadden. Kevin ging van de baan af in de tweede ronde maar Mick deed mee voor de punten. Helaas ging er wat fout in de pitstop, we gaan uitzoeken wat de oorzaak daarvan is. Terugkomen is vervolgens lastig, want we verloren te veel posities en inhalen is hier moeilijk. Desondanks zijn P13 en P15 nog niet eens zo verkeerd, want op een gegeven moment lagen we achttiende en negentiende. We hebben dus niet opgegeven."

Lees ook: Olav Mol over Verstappen: "Richting Senna en Schumacher"

Lees ook: Statistieken na Dutch GP: Verstappen breekt records

Lees ook: Race vol emoties voor Lewis Hamilton

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden