Haas F1 strikt Romain Grosjean voor 2016

Romain_Grosjean_Haas_F1_Team

Romain Grosjean rijden volgend seizoen voor het debuterende Haas F1 Team. Het Amerikaanse team kiest met Grosjean nadrukkelijk voor ervaring.

Grosjean wordt de eerste coureur binnen Haas F1. De 29-jarige Fransman maakte in 2012 de definitieve overstap naar de Formule 1 nadat hij kampioen werd in de GP2. Daarvoor was hij al testrijder bij het fabrieksteam van Renault en later Lotus. Voor dat team rijdt Grosjean sinds 2012 met een aantal podiumplaatsen als hoogtepunt. Grosjean maakte dit jaar indruk met een mooie derde plaats in de Grand Prix van België voor het team dat met financiele moeilijkheden kampt en nu hoopt op een overname door Renault. Grosjean besloot daar niet op te wachten.

Grosjean is trots dat hij voor het nieuwe Haas mag rijden: “Ik hoorde een paar jaar terug van het project en heb de vorderingen met grote interesse gevolgd. Toen ik voor het eerst met Gene Haas en Günther Steiner sprak ontdekte ik wat voor professionele en ambitieuze organisatie achter het project zitten. Ik zie het als een prachtige volgende stap in mijn carrière.”

Ook eigenaar Gene Haas is tevreden met het contracteren van de Fransman: "Ons doel was vooral om eerst een ervaren coureur te vinden. Met Romain is dat gelukt en we hebben gemerkt dat zijn gretigheid nog groot is, wat goed past bij onze ambitie." Over de rol die Grosjean krijgt voegde hij daar enigszins dollend aan toe: "Hij zal een stuk harder moeten werken dan hij nu denkt!"

Haas F1 is het eerste Amerikaanse team sinds 1986 dat in de Formule 1 gaat racen. Het team bouwt een eigen chassis en maakt gebruik van motoren van Ferrari. Naar verwachting zal Haas voor het eerst op de baan verschijnen tijdens de collectieve test op 1 maart 2016.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen