Haas-teambaas Steiner ziet sprintraces niet zitten

1496654955158

Gunther Steiner, teambaas van Haas, is geen fan van het idee van Liberty Media om sprintraces te houden gedurende het Grand Prix weekeinde. Steiner denkt dat het hoge kosten met zich meebrengt en de race op zondag devalueert.

Sinds Liberty Media de scepter zwaait in de Formule 1 gonst het idee van een sprintrace al door de paddock. Het schrappen van de vrijdagsessies en het opdelen van de kwalificatie op zaterdag in enkele sprintraces zou volgens de nieuwe eigenaren de actie op de baan vergroten en meer spanning brengen.

Kosten

Toch ligt de nadruk bij het idee op het verminderen van de kosten. Steiner is echter van mening dat het juist meer gaat kosten. “Bij twee races heb je tweemaal zoveel reserve-onderdelen nodig, je transportkosten zijn dus hoger”, meent Steiner, die overigens niet pertinent tegen het idee van sprintraces is. “Ik ben gewoon geen fan van racen op zaterdag”.

Volgens Steiner doet het afbreuk aan de race op zondag. “Wanneer je twee races hebt op zaterdag en zondag, is de zondag minder bijzonder, want je hebt al een race gezien op zaterdag. De kwalificatie is volgens Steiner een evenement op zich: “Het is een spannend en emotioneel gebeuren, en een goed concept.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen