Häkkinen prijst F1-talent (en Verstappen in het bijzonder)

renault

Oud-Formule 1-coureur Mika Häkkinen is diep onder de indruk van het talent dat momenteel de Formule 1 aan het veroveren is.

"De vierde wereldtitel van Lewis [Hamilton] is indrukwekkend. Je kunt zien dat hij de honger heeft weten te behouden en dat is cruciaal”, aldus de Fin die zelf in 1998 en 1999 wereldkampioen werd. "Ik ging 2000 in met de absolute wil om een derde titel te winnen, maar dat lukte niet. Na dat jaar merkte ik dat ik me niet meer optimaal kon opladen, het duurde dan ook niet lang voor ik besloot te stoppen."

Hoe zeer Häkkinen de vierde titel van Hamilton ook op waarde schat, de Fin wordt pas echt enthousiast als het over Max Verstappen gaat: "Ik heb het al eerder gezegd, maar Verstappen was de uitblinker dit jaar. Het is zo opwindend om hem te zien rijden. Zijn overwinningen in Maleisië en Mexico tonen aan dat hij steeds sterker wordt."

Maar ook buiten de top ziet Häkkinen voldoende interessante dingen: "Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon en Carlos Sainz zijn geweldig om te zien. Als je bedenkt dat hun teamgenoten Fernando Alonso, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg zijn dan kun je stellen dat er vandaag de dag meer talent dan ooit in de Formule 1 rijdt.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen