Halfjaarrapport F1: Sahara Force India

10 aug 2016
forceindia_monaco

Force India bouwt verder waar het afgelopen seizoen was gebleven. De line-up bleef onveranderd, het team bleef bijeen en ook teambaas Vijay Mallya is er ondanks onrust rond zijn persoon nog altijd bij. Een overzicht van de eerste seizoenshelft.

Het begin van het seizoen is voor Force India niet heel succesvol. Een zevende plaats in Australië is de enige puntenfinish van Nico Hulkenberg in de eerste drie races. Ook Sergio Perez weet niet te overtuigen, hij geraakt niet in de punten.

In Rusland eindigt diezelfde Perez wel in de punten, terwijl Hulkenberg de wedstrijd na een vroege aanrijding met Gutierrez en Haryanto van de zijlijn moet bekijken. In lastige omstandigheden in Monaco komt dan eindelijk het eerste hoogtepuntje voor Force India.

Prijs in het Prinsdom

Waar Ricciardo en Hamilton vol in strijd zijn voor de overwinning in Monte Carlo, doet Perez het uitstekend. Hij is ‘the best of the rest’ tijdens de lastige race en houdt ondermeer Vettel én - de in natte omstandigheden - waardeloze Rosberg achter zich. Perez noemt het na afloop zijn beste race van zijn carrière.

Niet veel later, tijdens de Europese Grand Prix, mag Perez het podium wederom bestijgen. De Force India met Mercedes-aandrijving is sterk op het lange circuit van Bakoe en de juiste strategie brengt Perez wederom een derde plaats.

Hulkenberg valt dit seizoen toch een beetje tegen. Hij komt in Monaco tot een zesde plaats, zijn beste resultaat van het seizoen. In Hongarije keert het tij een beetje voor Hulkenberg als hij twee keer achtereenvolgens zijn teamgenoot verslaat.

In gevecht met Williams

Mercedes, Red Bull en Ferrari zijn over het algemeen ongrijpbaar. Een goede dag van Perez of Hulkenberg tezamen met een slechte dag van een van de toppers zorgt voor podiumkansen. Bij de constructeurs moet Force India de strijd aan om de vierde plaats. Dat doen ze met het kwakkelende Williams.

De beide teams genieten steun van Mercedes wat betreft motoren. Het biedt kansen voor de tweede helft van het seizoen als een paar traditioneel sterke circuits komen voor Force India. Een interessante strijd voor die vierde plaats ligt in het verschiet.

Foto: Sahara Force India

10 aug 2016

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen