Hamilton bijna rond met Mercedes: ‘Het gaat gebeuren’

M157274

Alles wijst erop dat Lewis Hamilton zijn aflopende contract gaat verlengen bij het F1-team van Mercedes. De viervoudig kampioen is al lange tijd in onderhandeling met het team, maar nu lijken de laatste puntjes op de ‘i’ te worden gezet.

Mercedes heeft op dit moment nog geen rijders onder contract voor 2019, want naast Hamilton loopt ook het contract van Valtteri Bottas dit jaar af. Verwacht werd dat Hamilton afgelopen winter zijn contract al zou verlengen, maar er volgde een lange periode van radiostilte. Begin deze maand werd er zelfs aangekondigd dat de onderhandelingen stil lagen.

Afgelopen weekend liet teambaas Toto Wolff echter toch doorschemeren dat de deal aanstaande is: "We zijn er bijna uit." Hij maakt zich dan ook geen zorgen dat Hamilton het team gaat verlaten. "We willen hem niet kwijt en ik denk ook niet dat hij ergens anders wil rijden. Alles gaat goed. We hadden wat andere prioriteiten de afgelopen weken. We waren niet blij met de prestaties van de wagens en we moesten wat dingen uitzoeken. Het afronden van een contract heeft tijd nodig en we hebben daarom beiden besloten het even te parkeren."

Hamilton gaf bij aankomst in Barcelona nog aan dat de onzekere toekomst van de Formule 1 een van de redenen was van zijn uitstel tot contractverlenging. Om de Engelsman een extra duwtje in de rug te geven, vertoefde de directie van Mercedes afgelopen weekend in de pitbox van het team. "Alle hoge heren van Mercedes waren hier aanwezig en ik denk dat er niemand bezorgd was over onze toekomst. We hebben erover gesproken en we zijn er bijna uit. Het gaat gebeuren en ik hoop dat het snel gebeurt," aldus de leider in het klassement.

Na de race sprak Hamilton met Sky F1 en hij vertelde hen dat dit seizoen zijn lastigste is, zowel op als naast de baan. De klinkende overwinning in Spanje deed hem daarom dan ook goed: "Als ik dit gevoel kan behouden, dan blijf ik nog lang racen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden