Hamilton en Mercedes kunnen dubbelslag slaan in Mexico

1920x1080-Lewis-Hamilton-Mercedes-GP-Bahrein-2018

Niet alleen Lewis Hamilton heeft zondag de titel voor het grijpen, ook Mercedes maakt dit weekeinde kans om de constructeurstitel binnen te halen. De Duitse renstal dient bij de Mexicaanse Grand Prix dan twintig punten meer te scoren dan Ferrari.

De eerste rijder van Mercedes heeft aan een zevende plek genoeg om wereldkampioen bij de coureurs te worden. Er van uitgaande dat Sebastian Vettel een goed weekeinde heeft en wint. Mocht de Duitser namelijk tweede worden of lager dan gaat de titel automatisch naar Hamilton. De achterstand is dan namelijk niet meer te overbruggen met nog twee races te gaan. Vettel loopt 70 punten achter op de Brit en moet dus met 21 punten of meer verschil ten opzichte van zijn rivaal winnen om zijn titelkansen nog enigszins levend te houden.

Constructeurstitel

Bij de constructeurs staat Mercedes momenteel 66 punten voor op Ferrari. Mochten de Zilverpijlen met 20 of meer punten verschil finishen ten opzichte van Ferrari dan mogen zij zich voor de vijfde keer op rij wereldkampioen bij de constructeurs noemen. Uitgaande van de maximale score die een team per race kan behalen zijn zij dan namelijk door het Italiaanse team niet meer te achterhalen in de strijd om de constructeurstitel.

Eerder liet Mercedes-teambaas Toto Wolff zich al ontvallen dat de titelstrijd nog allerminst gestreden is. Hij verwees daarbij naar de verrassende uitslag van de Amerikaanse Grand Prix en het feit dat het Mexicaanse circuit de Mercedessen niet optimaal ligt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden