Hamilton euforisch na pakken eerste startplek sprintrace

M274837

Lewis Hamilton heeft de eerste startplek voor de sprintkwalificatie (sprintrace) van zaterdag gepakt. De Brit moest er enorm hard voor werken, maar op Silverstone, voor zijn thuispubliek, lukte het hem wel. De euforie was groot toen Hamilton na afloop voor de camera bij Formula 1 verscheen. 

"Ik heb de fans al een jaar gemist", begint Hamilton. De Brit klinkt een beetje schor en is flink aan het hoesten. "Ik ben mijn stem een beetje kwijt, maar ik ben dankbaar dat ik iedereen hier weer zie. De tribunes zitten vol en je voelt de energie." De Mercedes-coureur moest tijdens de eerste vrije training Verstappen en Norris nog voor zich dulden. Tijdens de kwalificatie rekende Hamilton echter af met de concurrentie door het snelste rondje neer te zetten.

Lewis Hamilton / Mercedes / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Ik was hoopvol dat het werk van het team in combinatie met de energie die we van de fans krijgen, ons de pole op zou leveren", stelt de Brit. Hamilton weet naar eigen zeggen niet wat Red Bull aan het doen was, omdat ze tijdens de vrije training nog zo snel was. "We focusten op onszelf. Ik heb vrijdagochtend nog in de simulator gezeten als een extra vrije training voor mezelf om er veel tijd in te stoppen en er alles aan te doen."

'Alle support nodig die ik kan krijgen'

De eerste run van de Mercedes-coureur was al snel, maar tijdens de tweede run was hij nog sneller onderweg tot hij plots in de laatste bocht de achterkant van zijn bolide wat verloor. Desondanks was de tijd die hij eerder had neergezet toch goed genoeg voor de eerste startplek. "Het voelt alsof het lang geleden is dat we voor het laatst in de buurt kwamen van pole. Om dit op eigen bodem te doen is ongelooflijk. De race (sprintrace red.) wordt lastig, maar de auto is goed. Ik heb alle support nodig die ik kan krijgen."

Lees ook: Lewis Hamilton start vanaf P1 in sprintrace GP van Groot-Brittannië

Lees ook: Formule 1 onthult spectaculaire nieuwe bolide voor 2022

Lees ook: Circuit Spa-Francorchamps weer getroffen door noodweer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden