Lewis Hamilton: "Grootste fout in tijden"

Hamilton-Abu-Dhabi-2020

Lewis Hamilton wist zijn pole position niet te verzilveren. Dat kwam mede door een uitzonderlijke fout van de ervaren Engelsman. Hij gleed van de baan en raakte daarna ook nog de muur. 

"Het was niet één van de beste dagen", vertelt Hamilton. "Het was lang geleden sinds ik zo'n fout heb gemaakt", zegt de zevenvoudig wereldkampioen. Toen Hamilton achterblijvers aan het inhalen was, gleed de zevenvoudig wereldkampioen van de baan af. De Mercedes-coureur probeerde door te rijden, maar reed toen ook nog zijn voorvleugel kapot tegen de muur. "Er was maar één droge lijn. Ik was te erg aan het haasten, toen raakte ik een beetje ongelukkig van die lijn af", legt Hamilton uit.

Jagen

"Ik moest me even over de fout heen zetten tijdens de rode vlag en weer in racing spirit komen," vertelt Hamilton. Dat lukte, want na de fout kwam Hamilton terug van P9 naar P2. "Ik vind het fijn om de jager te zijn", zegt Hamilton. Mede door zijn tweede plek behoudt Hamilton de eerste plek in het wereldkampioenschap. Al was hij daar zelf nog niet echt mee bezig. "Ik dacht daar niet bij na tijdens de race. Ik ga leren van mijn fout en we gaan ons focussen op de komende race", sluit Hamilton af.

Lees ook: Max Verstappen: “Lastig begin, maar goede race”

Lees ook: Verstappen wint chaotische Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees ook: BREAKING: GP Miami vanaf 2022 weer op de F1-kalender

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden