Hamilton hint op nog een jaar Formule 1

M264772

Lewis Hamilton hintte er in aanloop naar de Grand Prix van Portugal op dat hij ook in 2022 nog actief wil zijn in de koningsklasse van de autosport. Dat antwoorde hij in de rijderspersconferentie op donderdag op een vraag over waarom hij deel heeft genomen aan de testdagen van de Pirelli-banden voor volgend seizoen. 

Hamilton testte na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna de nieuwe 18 inch banden voor Pirelli op het circuit van Imola. De Brit die normaal geen fan is van testen had zich voor deze test vrijwillig opgegeven. "Dit was één van de eerste tests waarvoor ik mijzelf heb opgegeven. Ik had daar gelijk spijt van toen ik die dag wakker werd", grapte de zevenvoudig wereldkampioen.

"Nee, ik zal eerlijk zijn, het was op een geweldig circuit, ik heb ervan genoten en het weer was goed. Ik ben van plan om hier volgend jaar ook weer te zijn en ik wil Pirelli graag helpen met het verbeteren van hun product. Ik denk dat er met mij meer coureurs zijn die graag willen dat de banden betere prestaties leveren", ging de Mercedes-coureur verder.

Meer grip en minder slijtage

"Het was voor mij vooral belangrijk om te zien hoe de banden er op het startpunt van de ontwikkeling uit zien en wat de verschillen met nu zijn. Wij kunnen ze vanuit een coureurs-perspectief helpen om meer (mechanische) grip te behalen met de banden en minder hoge slijtage. We hebben de eerste stap in de ontwikkeling van de banden gezet, het was zeker geen slecht startpunt."

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Imola / Emilia-Romagna/ 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Mark Sutton / LAT Images)

Sprint kwalificatie

De Brit werd tevens om zijn mening gevraagd over het nieuwe sprint kwalificatie format. Wel moest de journalist hem even helpen met wat dat nou precies in gaat houden. "Eerlijk gezegd weet ik er niet zoveel over, kun jij het me vertellen", antwoorde Hamilton op de vraag wat zijn verwachtingen voor het nieuwe format zijn.

"Ik heb wel altijd gezegd dat we voor bepaalde races een ander soort format nodig hadden. Neem bijvoorbeeld Monaco, het is een geweldige plek om te zijn, maar het is geen spannende race. Het is goed om te zien dat ze (de Formule 1-organisatie red.) openstaan voor veranderingen. Ik hoop dat de sport veel leert van deze experimentele races, om in de toekomst betere race weekenden neer te zetten.

Lees ook: Portimão krijgt extra DRS-zone

Lees ook: Verstappen kijkt uit naar Grand Prix van Portugal

Lees ook: Pirelli blijft tot eind 2024 F1-bandenleverancier

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen