Hamilton hoopt op regen als verrassing tijdens de race

M270765-1

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Stiermarken vanaf de tweede plaats. De Brit geeft toe dat hij zich zorgen maakt over het tempo van de Mercedes-auto in de strijd tegen zijn Nederlandse concurrent. De Mercedes-coureur zag Max Verstappen in Q3 voor zich blijven en probeerde in de laatste run nog een beetje tijd goed te maken.

Hamilton verloor twee tienden in de eerste sector en probeerde die tijd in de rest van de ronde goed te maken. Dit resulteerde in een fout in bocht negen waardoor Hamilton wijd ging. "Ten eerste, geweldig gedaan door Max. Ze zijn zo snel dit weekend. Ik heb alles gegeven, het waren niet de beste sessies, maar toch sta ik op de eerste rij door de straf van Bottas. We gaan de race in voor een gevecht", zei Hamilton in het interview na de sessie tegen Johnny Herbert.

'Misschien regent het'

"Ze hebben over het algemeen een kwart van een seconde voorsprong op ons, maar in de kwalificatie zijn we dichterbij gekomen. Ik denk niet dat we het ruwe tempo hebben om ze in te halen. Ik ga alles geven, maar misschien komt er tijdens de race wel een verrassing. Misschien regent het wel."

Lees ook: Verstappen pakt pole: “Enorm blij om hier thuis op pole te staan”

Lees ook: Lewis Hamilton sluit VT3 Stiermarken af met snelste tijd

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden