Hamilton houdt rekening met boegeroep op Zandvoort

M278929

Lewis Hamilton bevindt zich dit weekend in Zandvoort in het hol van de leeuw. De Mercedes-coureur zou het daarom niets verbazen als hij uitgejoeld wordt door de Nederlandse fans op de tribune. Held op eigen grond, Max Verstappen, ziet het echter niet als zijn taak om tegen het gedrag op te treden.

Voor de zomerstop kreeg Hamilton al met boegeroep te maken. Tijdens de Grote Prijs van Hongarije liepen de spanningen al hoog op. De fameuze crash in Silverstone zat veel Nederlandse fans nog altijd erg hoog. Hamilton trok zich echter niets van de kritiek aan en schoof het aan de kant. Ook in Zandvoort houdt de Brit er rekening mee dat hij uitgejouwd kan worden. “Het is iets wat je kunt verwachten.” Toch is de Mercedes-coureur het zeker niet eens met het gedrag. Hij gaat naar eigen zeggen de negativiteit om proberen te zetten naar positieve energie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Ook Verstappen werd in Zandvoort gevraagd wat hij vond van het gedrag van sommige fans. Hij zei dat hij het niet erg vond dat er een vijandige sfeer hangt. “Mits, het Hamilton niet aantast”. Maar Verstappen is niet van mening dat het zijn taak is om iets te zeggen van het gedrag dat de fans laten zien en horen. De Nederlander trekt de vergelijking met een voetbalwedstrijd. “Als je naar een voetbalwedstrijd gaat, wordt de tegenstander ook uitgejouwd en uitgescholden. Het is dan niet aan de thuisclub om door de speakers te laten horen dat dit gedrag niet oké is.”

"Bewonder dat mijn Nederlandse fans bestand zijn tegen gejoel"

Hoewel Hamilton dus rekening houdt met een deels vijandige sfeer, is hij zijn Nederlandse fans wel heel dankbaar. “Ik weet dat ik een aantal fans heb in Nederland, een deel daarvan zal ook op de tribune zitten dit weekend. Ik bewonder het dat ook zij bestand zijn tegen het gejoel.” De Brit is daarnaast blij dat de Britse fans niet meedoen aan het gejoel naar andere coureurs. “Ze (de Britse fans red.) zijn geweldig. Ik denk dat ik in mijn carrière nog nooit een Britse fan een andere coureur heb horen uitjoelen. Ik heb een kort geheugen, maar ik ben er vrij zeker van dat ik dat nog nooit heb meegemaakt.”

Geschreven door Frank Korsel.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Mol: “GP in Zandvoort te danken aan Nederlandse fans”

Lees ook: Tsunoda: “Kans dat ik in F1 blijf, is fifty-fifty”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden