Hamilton: ‘Ik dacht dat mijn motor zou opblazen'

M161410

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Canada met samengeknepen billen gereden. Hij dacht dat zijn motor het zou begeven toen hij problemen kreeg in de beginfase van de race.

"Gelijk bij de start toen ik door bocht twee reed, begon het vermogen weg te vallen. De wagen begon te haperen en ik dacht dat de motor zou opblazen," aldus de regerend wereldkampioen. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff werd de motor te heet: "We hadden een probleem met het koelen van de wagen. Dit gebeurde al meteen in de eerste ronde. We probeerde de situatie te managen, maar we moesten stoppen om dit probleem te verhelpen." Tijdens de pitstop van Hamilton werden wat koelpanelen rondom de hoofdsteun van Hamilton verwijderd om de ventilatie te verbeteren. Dit bleek voldoende om de finish te halen.

Een vijfde plek is natuurlijk niet waar Hamilton op gehoopt had, maar toch is hij niet ontevreden: "De komende dagen zal het wel wat meer pijnlijk worden, uiteindelijk was het natuurlijk geen goed weekend, maar het had slechter kunnen aflopen. Ik had ook niet kunnen finishen en 25 punten kunnen verliezen. Natuurlijk zijn we wat teruggevallen in de stand maar ik ben gewoon dankbaar dat mijn motor heel bleef vandaag en dat ik de finish heb gehaald."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen