Hamilton: 'Onwaarschijnlijk, maar je moet er altijd in geloven’

M165771

Lewis Hamilton heeft op zeer knappe wijze de Duitse Grand Prix gewonnen. Vanaf de veertiende positie wist de Brit zich op te werken naar de kop van het veld. Een regenbui zorgde vervolgens voor spektakel met als grootste verrassing dat raceleider Sebastian Vettel in de bandenstapel terecht kwam. Hamilton staat hierdoor weer aan de leiding in het kampioenschap.

Op de vraag van David Coulthard of hij ooit had gedacht deze race te winnen vanaf P14, antwoordde hij: "Jawel! Het is natuurlijk heel lastig vanaf die plek en heel onwaarschijnlijk, maar je moet er altijd in geloven. Het team heeft een geweldig prestatie geleverd vandaag en de auto was fantastisch. Ik ben zo dankbaar. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen bereiken vandaag, maar ik bleef pushen en erin geloven en het is gelukt!"

"Het was heel zwaar op de baan, maar de omstandigheden waren perfect voor mij om goede zaken te doen," lachte de regerende wereldkampioen. "Toen het regende wist ik dat ik in een goede positie verkeerde. Maar goed, ik wist natuurlijk niet wat er zou gebeuren na de safetycar want de jongens achter me hadden nieuwere banden. Maar nogmaals: ik ben gewoon zo dankbaar voor het harde werk dat het team heeft verricht. Hun harde werk voor mij en mijn harde werk voor hen verstevigt hopelijk het vertrouwen in elkaar. En voor degene die mij nog niet kenden: nu weet je wie ik ben", besloot hij filosofisch.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen