XPB_1023058_HiRes

Lewis Hamilton vond het afgelopen zondag na de Grand Prix van Brazilië niet nodig om zich tegenover de wedstrijdleiding te verantwoorden voor zijn actie op Alex Albon. De wereldkampioen kwam in de voorlaatste ronde bij een inhaalpoging in contact met de coureur van Red Bull waardoor die spinde en een vrijwel zeker podium misliep.

De zaak kwam under investigation waarbij Hamilton en Albon door de wedstrijdleiding werden uitgenodigd om na de race hun kant van het verhaal te komen vertellen. Hamilton sloeg dat aanbod echter af. Wel zocht hij direct na de race Albon op om zijn excuses aan te bieden en de volledige schuld op zich te nemen. Ook tegen de pers was hij duidelijk: "Ik heb me verontschuldigd bij Albon. Er was een gaatje, ik ging er voor, maar uiteindelijk bleek dat gat er niet te zijn. Helemaal mijn fout, ik heb erg veel risico's genomen vandaag."

Hamilton stond nog wel als derde op het podium, maar kreeg later een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij in de einduitslag terugzakte naar P7.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen