'Hamilton is afgelopen jaren niet genoeg uitgedaagd'

P-20171001-00491_news

Lewis Hamilton is de afgelopen jaren niet genoeg uitgedaagd, aldus Max Verstappen die klaar is om komend jaar de Brit van zijn zevende wereldtitel te weerhouden.

De rivaliteit tussen Verstappen en Hamilton is de afgelopen maanden redelijk opgestookt. Zo verklaarde de Nederlander dat Hamilton 'goed, maar niet god is' en antwoordde de Brit daarop dat die uitspraak 'een teken van zwakte was' van Verstappen.

Hierop reageerde Verstappen tegenover Reuters: "Ik denk dat de enige competitie die Hamilton de laatste jaren heeft gehad van zijn teamgenoot kwam. Over het hele seizoen gezien is de auto te goed geweest om ook maar iets tegen die dominantie te doen. Daarom denk ik dat we nog niet in staat zijn geweest om hem echt uit te dagen."

"Ik ben zeer gemotiveerd. Het hele team is erg gemotiveerd en we willen het Mercedes moeilijk maken. Anders kun je beter thuis blijven als je niet dat vuur in jezelf hebt en gelooft dat het mogelijk is om ze te verslaan," vervolgde Verstappen.

Het nieuwe seizoen is tevens zijn laatste kans om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Dat gegeven motiveert hem niet extra: "Ik geef niet om dat soort records." Hamiltons opmerking tijdens de Mexicaans Grand Prix motiveert Verstappen daarentegen wel. Toen zei Hamilton dat hij de Red Bull-coureur meer ruimte geeft, vanwege diens rijstijl. "Ik race niet makkelijk. Ik vecht ervoor, daarom ben ik hier."

Op 15 maart start het seizoen in Australië en op 29 november weten we wie de de kampioen van 2020 is als de laatste race in Abu Dhabi wordt verreden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen