Hamilton: ‘Onwaarschijnlijk dat Ricciardo naar Mercedes gaat’

AP-1VSVNHDDH1W11_news

Daniel Ricciardo is de meest gewilde Formule 1-coureur van dit moment. De Australiër heeft een aflopend contract bij Red Bull Racing en volgens de geruchten kan hij volgend jaar zo instappen bij zowel Mercedes als Ferrari. Toch denkt regerend wereldkampioen Lewis Hamilton daar anders over.

Naast het contract van Ricciardo, lopen dit jaar bij de topteams ook de contracten af van zowel Hamilton, Valtteri Bottas als Kimi Raikkonen. Kansen genoeg dus voor Ricciardo, de huidige nummer drie in het kampioenschap, om over te stappen naar een ander team dat kan strijden om de titel. Hamilton heeft hier zo zijn bedenkingen over en denkt dat hij blijft bij Red Bull Racing.

"Hij heeft een teamgenoot die, van wat ik gehoord heb, veel meer verdient dan hij," aldus de Brit. "Toch is hij meer consistent, beschadigd z’n wagen minder vaak en slaat hij zich er vaker doorheen. Het is altijd belangrijk dat je in een team je waarde voelt. Ik kan me zo voorstellen dat zijn toekomst daar ligt, maar hij is een van de toprijders dus ik weet zeker dat er andere opties voor hem zijn."

"In de top van het veld is het duidelijk dat hij alleen maar kan overwegen om naar Ferrari of Mercedes te gaan. Maar op dit moment is het onwaarschijnlijk dat hij hierheen [Mercedes] komt. Ik denk niet dat dat zal gebeuren. Wanneer je naar Ferrari kijkt kan ik me voorstellen dat Kimi nog wel even door wil. Ik bedoel, waarom niet? Hij rijdt erg goed dit jaar en hij lijkt maar niet te verouderen, dus ik weet zeker dat hij nog even doorgaat."

"Op dit moment is hij zo’n beetje de eerste rijder van dat team dus dat is geen slechte plek voor hem. Als Red Bull op een gegeven moment een beter motor krijgt dan zitten ze ons nog dichter op de hielen. Er is nog een lange weg te gaan dit jaar en ze kunnen nog veel meer races winnen. Ik denk dat hij door moet zetten en blijven doen wat hij nu doet. Maar hij moet zeker al een aanbod op tafel hebben liggen en zijn opties gereed hebben," besloot de viervoudig kampioen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden