Hamilton ontvangt reprimande en blijft winnaar GP Duitsland

M162221

Lewis Hamilton ontvangt een reprimande voor een incident bij het inrijden van de pitstraat. Daardoor behoudt de Brit zijn overwinning in de Grand Prix van Duitsland.

Hamilton moest zich een uur na afloop van de race op Hockenheim melden bij de wedstrijdleiding. De stewards onderzochten een actie van de viervoudig wereldkampioen waarbij hij op het laatste moment besloot om geen pitstop te maken. Hamilton reed over de witte streep en dat mag alleen als er verzachtende omstandigheden zijn.

"Ze nemen de zege niet van me af", zei Hamilton tijdens een meeting in het motorhome van Mercedes. "Het is een emotionele dag met veel gemengde gevoelens."

Dat Hamilton zijn zege mag behouden komt mede omdat Mercedes het boetekleed heeft aangetrokken. "Het team geeft toe dat het fout zat", valt te lezen in een statement van de FIA. Ook dat het incident plaatsvond tijdens een safetycar-situatie was voor de stewards een verzachtende omstandigheid. Bovendien bracht Hamilton zijn mede-coureurs volgens de FIA met zijn actie niet in gevaar.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen