Hamilton pakt zege en titel, voorspelt Giedo van der Garde

39507587_329852267784876_7322653623021454693_n

Oud-Formule 1-coureur en Ziggo Sport-commentator Giedo van der Garde denkt dat Max Verstappen wel eens kon gaan vlammen tijdens de USGP, komend weekend in Austin en achter Lewis Hamilton tweede wordt.

De Nederlander zit in een goede flow en heeft nog wat recht te zetten op het Circuit of the Americas, volgens Van der Garde één van de beste jonge circuits op de kalender: "Ze hebben heel goed gekeken naar Suzuka sector 1, heel veel snelle bochten, doordraaiers, technisch, moeilijk. Bocht 1 is ontzettend gaaf, omdat je omhoog gaat en daarna weer naar beneden. Dat betekent dat je super laat kunt remmen. Al met al denk ik dat er alles in zit wat je als rijder mooi vindt."

Ook tactisch gezien verwacht Van der Garde een interessant weekend: "Ze hebben de softs, supersofts en ultrasofts meegenomen, de range zachte banden dus. De bandenslijtage is redelijk hoog, door de snelle bochten dus het is afwachten hoe dat gaat uitpakken."

Ondanks die onzekerheid is er maar één favoriet komend weekend: "Lewis Hamilton heeft er de afgelopen jaren constant gewonnen. Hij heeft het er erg naar zijn zin en nu hij er voor de wereldtitel kan gaan, zal ‘ie zeker alles geven."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden