Hamilton pareert kritische podcast van oud-teamgenoot Rosberg

M81127

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het niet eens met de veronderstelling van oud-teamgenoot Nico Rosberg dat de -zeer waarschijnlijke- vijfde wereldtitel hem is aan komen waaien.

De voormalig Formule 1 coureur stelt in zijn ‘Beyond the Grid’-podcast dat de Hamilton zijn aanstaande titel te danken heeft aan het gestuntel van Sebastian Vettel en Ferrari. Rosberg is van mening dat de Duitse coureur en het Italiaanse team simpelweg teveel steken hebben laten vallen en kansen onbenut hebben gelaten om bij te blijven in de strijd om de wereldtitel. “Het gaat om consistentie, en hij (Vettel) heeft het tegenovergestelde gedaan. Hij was overal en nergens de laatste paar maanden, zowel hij als het team”, aldus Rosberg.

De Ferrari-coureur legde Hamilton het vuur aan de schenen in de eerste seizoenshelft. Na de zomer volgden blunders en fouten elkaar in rap tempo op, zoals de letterlijke uitglijder van Vettel tijdens de Duitse Grand Prix. Het seizoen draaide volgens Rosberg daarna snel om: “Simpelweg vanwege de gemaakte fouten, je gaat Lewis op die manier nooit verslaan, omdat hij gewoon geen fouten maakt.” De Duitser meent dat het seizoen na de zomerstop éénzijdig werd: “Het is ongelooflijk. Het leek Vettel te gaan worden die dit jaar het kampioenschap zou grijpen, maar het is totaal de andere kant op gegaan.”

De leider in het kampioenschap is het totaal niet eens met de veronderstelling van zijn oud-teamgenoot dat de fouten van Vettel en Ferrari de weg hebben geplaveid voor zijn vijfde wereldtitel. “Ik hoor veel mensen zeggen dat de goede resultaten ons op een presenteerblaadje zijn aangereikt, maar dat gaat voorbij aan het feit dat het team en ik er keihard voor gewerkt hebben”, aldus Hamilton.

“Het doel is om kampioenschappen te winnen. Toen ik mijn eerste titel won zei één van de voormalig kampioenen dat de tweede titel winnen moeilijker zou zijn. En inderdaad heeft elke titel daarna meer moeite gekost, ondanks dat je steeds beter wordt. Ik zou willen zeggen dat dit één van mijn mooiste jaren is gezien wat er op mijn pas is gekomen. Het zou de titel zijn waar ik het meest trots op ben en die ik het meest zou waarderen”, besluit Hamilton.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden