Hamilton: "Red Bull sneller op rechte stuk"

M270765

Lewis Hamilton wist de Grand Prix van Frankrijk op het laatste moment niet te winnen. Max Verstappen maakte gebruik van een undercut in de pitstops en wist in ronde 52 voorbij te gaan aan de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton liet na afloop weten dat Red Bull eenvoudig weg te snel was op de rechte stukken.

Hamilton liet tegenover Martin Brundle van Formula 1 weten dat ze het ten opzichte van vrijdag toch goed gedaan hebben in de race. "Als je kijkt naar hoe moeilijk onze vrijdag verliep hebben we het vandaag goed gedaan. Natuurlijk hebben we niet gewonnen, tegen het einde had ik geen banden meer over en verloor ik helaas een positie. Toch was het een goede race."

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Paul Ricard / Frankrijk / 2021
Foto: Pirelli (Drew Gibson / LAT Images)

De Brit gaf aan dat ze tijdens de race vooral op snelheid verloren hebben. "We hebben een sterk pakket, ik weet niet helemaal waar we vandaag de plaats verloren hebben. We moeten uitzoeken of het aan de motor of de aerodynamica ligt en verbeteren.

Eén optie: langer buiten blijven

Tegenover Ziggo Sport liet Hamilton weten dat hij verbaasd was dat de voorband al zo snel begon te slijten. Na de tweede stop van Verstappen zat er maar één ding op en dat was zo lang mogelijk buiten blijven. "Zij hadden een goede strategie die goed gewerkt heeft. Verstappen lag al te ver voor. De enige optie die we hadden was buiten blijven. Als we een pitstop hadden gemaakt zou hij voor ons uit komen. Ze waren eenvoudig weg te snel op het rechte stuk en konden zo een undercut uitvoeren. De enige optie was zo lang mogelijk buiten blijven

"Ze zijn een stuk sneller dan vorig jaar. Wij hebben wat snelheid verloren en zij hebben veel gewonnen. Over het algemeen waren we niet zo snel als hen. Ze waren op het rechte stuk ongeveer drieënhalve tiende sneller. Daar konden we weinig tegen beginnen, we zijn blij met het resultaat."

James Vowles, de strategie directeur van het Mercedes, liet na de race direct via de radio weten "this is on us", het lag aan het team. "Achteraf gezien kunnen we naar de strategie kijken en zeggen dat we het beter hadden kunnen doen", liet Hamilton weten. "Maar onder de streep hadden we de snelheid eenvoudig weg niet. Natuurlijk had ik aan het begin de leiding, maar als hij (Verstappen red.) de fout niet had gemaakt was het resultaat hetzelfde geweest. Daarna werden we verrast door de undercut die ze (Red Bull Racing red.) uitvoerden.

Lees ook: Verstappen: “Tweestopper heeft gelukkig goed uitgepakt”

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Lees ook: Sergio Pérez: “Lange eerste stint maakte verschil op het einde”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen