'Hamilton tekent twee jaar bij en gaat 50 miljoen verdienen'

DgYn1udXcAAu7Kr

Lewis Hamilton staat op het punt om zijn contract bij Mercedes met twee jaar te verlengen en wordt daarmee de bestbetaalde Britse atleet. Dat vertelt pitreporter Jack Plooij op basis van bronnen in de F1-paddock op Grand Prix Radio. Hamilton zou met zijn nieuwe contract zo'n vijftig miljoen euro per jaar gaan verdienen.

De contractverlenging had naar verluidt dit weekend al bekendgemaakt moeten worden, maar de laatste plooien zijn nog niet gladgestreken. Zijn nieuwe contract zou de 33-jarige Hamilton tot en met 2020 aan Mercedes binden.

Dat de viervoudig wereldkampioen zo'n riant salaris gaat ontvangen heeft te maken met sponsor Tommy Hilfiger, die Hamilton eigenhandig voor Mercedes heeft aangetrokken.

Onderhandelingen stil

Mercedes heeft op dit moment nog geen rijders onder contract voor 2019, want naast Hamilton loopt ook het contract van Valtteri Bottas dit jaar af. Verwacht werd dat Hamilton afgelopen winter zijn contract al zou verlengen, maar er volgde een lange periode van radiostilte. Begin vorige maand werd er zelfs aangekondigd dat de onderhandelingen stil lagen.

Hamilton staat sinds 2013 bij Mercedes onder contract en veroverde bij het team drie wereldtitels. Zaterdag veroverde hij de poleposition voor de Grand Prix van Frankrijk.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen