Hamilton verwacht titel niet in Mexico te pakken

1920x1080-Lewis-Hamilton-Mercedes-GP-Japan-2019

De wereldtitel ligt voor het grijpen, maar de Britse Mercedes-coureur denkt niet dat hij zijn zesde titel bij de aankomende Grand Prix in Mexico zal grijpen.

"Mexico is over het algemeen onze slechtste race van het jaar vanwege de manier waarop onze auto is afgesteld. Het zal zwaar worden voor ons. De laatste paar races waren behoorlijk schokkend, hoewel we de titel wonnen", zegt Hamilton in gesprek met persbureau Reuters.

Magere resultaten

Vorig jaar werd hij afgevlagd als vierde en het jaar daarvoor kwam de Brit als negende over de finish. In beide gevallen won Max Verstappen de race op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Teamgenoot Valtteri Bottas verkleinde afgelopen weekend dankzij zijn zege in Japan de achterstand in de stand om de titel op Hamilton naar 64 punten, met nog vier races te gaan. Om de wereldtitel te pakken in Mexico moet Hamilton 14 punten meer scoren dan de Fin. Dat lukte de Brit dit seizoen slechts een keer, in Hongarije. Hij won de race en Bottas finishte als achtste.

Beslissing niet Mexico

"Ik reken er niet op dat de beslissing in Mexico valt”, zegt Hamilton. “Ik verwacht dat we nog een aantal races moeten knokken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden