Hamilton wint op Nürburgring en evenaart record Schumacher

M246601

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van de Eifel gewonnen. De Brit hield op de Nürburgring Max Verstappen en Daniel Ricciardo achter zich. Met zijn 91ste overwinning evenaart Hamilton het record van Michael Schumacher, terwijl het voor Ricciardo zijn eerste Renault-podium betekent. Valtteri Bottas kwam niet aan de finish na motorproblemen.

Valtteri Bottas startte de race van pole position. De Fin zag teamgenoot Hamilton even langszij komen, maar knokte zich in de tweede bocht weer naar de koppositie. Verstappen sloot aan op derde plaats, nadat hij een aanval van Leclerc afsloeg.

Het leidende trio sloeg al vroeg in de race een groot gat op de achtervolgende groep onder aanvoering van Leclerc. Albon besloot na een matige start het treintje aan auto’s te verlaten en binnen te komen voor zijn eerste stop. Daniel Ricciardo rekende ondertussen op fraaie wijze af met Leclerc. De Australiër zette zijn aanval in in de eerste bocht, passeerde de Ferrari-coureur buitenom in de tweede bocht en schoof op naar P4.

In de elfde ronde van de race veroverde Hamilton de leiding van de wedstrijd. De Brit profiteerde optimaal van een remfout van Bottas in de eerste bocht. De Fin besloot direct de pits op te zoeken om naar het medium rubber te wisselen. Russell moest de race staken, nadat Räikkönen hardhandig met de Williams-coureur in aanraking kwam. De Fin werd bestraft met 10 seconde tijdstraf. Een kortstondige virtual safety car periode moest eraan te pas komen om de auto van Russell achter de vangrail te duwen.

Het was ook het sein voor Hamilton en Verstappen om de situatie aan te grijpen om een pitstop te maken. Nadat de baan weer vrij werd gegeven begonnen de problemen voor Valtteri Bottas. De Mercedes-coureur klaagde over een gebrek aan vermogen en moest uiteindelijk in de 19e ronde zijn bolide in de garage parkeren. De Fin lijkt daardoor zijn kansen op het kampioenschap definitief in rook op te zien gaan. Ook Ocon en Albon moesten niet veel later de race staken met technische problemen.

Vooraan het veld bouwde raceleider Hamilton zijn voorsprong langzaam maar zeker uit op Verstappen. Na de uitvalbeurt van Bottas en pitstops van Perez en Norris vond Ricciardo zich plots terug op de derde plaats. Lando Norris was de volgende uitvaller. De Brit moest in de 45e ronde zijn McLaren parkeren met technisch malheur en triggerde daarmee een safety car situatie. Hamilton en Verstappen doken direct de pits om te wisselen naar de soft band.

De safety car gaf het veld weer vrij voor een sprint race van slechts 11 ronden. Terwijl Hamilton een goede herstart maken, moest Verstappen zich breed maken om Ricciardo van zich af te houden. De Red Bull-coureur pareerde de aanval van de Australiër en sloot aan achter Hamilton. De Nederlander had echter geen antwoord op de snelle rondetijden van de Brit.

De zege van Hamilton kwam dan ook niet meer in gevaar en zodoende pakte de Mercedes-coureur zijn 91ste overwinning uit zijn carrière. De Brit komt daarmee op een gelijk aantal zeges als Michael Schumacher. Verstappen maximaliseerde met een tweede plaats. Daarachter was het Daniel Ricciardo die derde werd en daarmee zijn eerste podiumplaats voor Renault behaalde. Nico Hülkenberg, gisteren last minute opgeroepen om de zieke Lance Stroll te vervangen, eindigde op een zeer verdienstelijke achtste plaats.

Nurburgring_Result-700x394
(c) F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden