Hamilton zegt dat hij aanbod van concurrent heeft afgeslagen

M161410

Lewis Hamilton zegt dat hij een aanbod van een concurrerend team in de wind geslagen. De viervoudig wereldkampioen verlengde donderdag zijn contract bij zijn huidig werkgever Mercedes met twee jaar.

"Een van de twee teams waarmee we concurreren heeft mij een aanbieding gedaan", zegt Hamilton tijdens de mediadag voorafgaand aan de Duitse Grand Prix. De 33-jarige Brit liet in het midden of het aanbod van Ferrari of Red Bull Racing kwam.

Hamilton kon naar eigen zeggen ook voor drie jaar bijtekenen, maar besloot op zijn initiatief om een verbintenis van twee jaar af te sluiten. De voormalig McLaren-coureur wil voor 2021 afwachten welke koers de Formule 1 gaat varen, alvorens hij een beslissing over zijn toekomst maakt.

Hamilton: "Van sommige teams is nog niet helemaal zeker dat zij ook na 2020 in de Formule 1 actief zijn. Persoonlijk zie ik mezelf ook na die tijd bij Mercedes rijden, maar je weet nooit hoe het loopt."

Wie volgend jaar de teamgenoot van Hamilton wordt, is nog niet bekend. De verwachting is dat Mercedes binnenkort ook het contract van teamgenoot Valtteri Bottas verlengt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen