Hamilton zet Las Vegas-critici op hun plek: één van de beste races

door Shakyra van den Heuvel
hamiltonmercedes2023

Voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas was er veel kritiek op het evenement. Men was bang voor het grote entertainmentgehalte en minder aandacht voor de race zelf. Uiteindelijk was er na een problematische vrijdag, een fantastische race te zien op zondag. 

Op vrijdag ging alle aandacht naar het losgekomen putdeksel waar Carlos Sainz over heen was gereden en daardoor heel veel schade aan zijn auto had. Ondanks de moeizame start van het weekend konden we alsnog genieten van een spectaculaire race op zondag. Helaas verdwenen de negatieve geluiden niet en deelden critici hun mening over het evenement.  Ook Verstappen was voorafgaand al niet heel enthousiast over het evenement door het grote entertainmentgehalte. Lewis Hamilton denkt dat deze kritiek wegvalt na de spectaculaire race op zondag. "Hier was een betere race dan op de meeste circuits waar we zijn geweest. Het was één van de beste races", zegt hij tegen Motorsport.com. 

Groot voorstander van Las Vegas

Lewis Hamilton is sinds de aankondiging van de Grand Prix van Las Vegas al een groot voorstander van de race in de woestijnstad. Achteraf zegt hij dan ook dat iedereen te vroeg heeft geklaagd over het evenement en dat het een geweldige race was. "Er waren heel veel geweldige inhaalmogelijkheden en iedereen die zo negatief was over dit weekend is hun ongelijk bewezen in Las Vegas. Het lijkt een beetje op Bakoe, maar dan beter", zegt de Brit tegen RacingNews365. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Entertainment in Las Vegas

Op woensdag werd er een grote openingsceremonie gehouden, onder leiding van F1-eigenaren Liberty Media. Na een grote show met verschillende grote artiesten, werden de coureurs gepresenteerd op een grootse manier. Lewis Hamilton wil geen uitspraken doen over de balans tussen entertainment en sport. "Ik heb hier geen entertainment gezien, dus dat weet ik niet. Die kant van dit weekend heb ik niet gezien", aldus Hamilton tegen Motorsport.com. Hij is enthousiast en wat hem betreft mag Las Vegas blijven op de kalender. "Ik kan niet wachten tot volgend jaar!"

 

Lees ook: Piastri na P10 en snelste ronde: 'Niet de makkelijkste dag'

Lees ook: Williams-coureurs somber na race in Las Vegas: We hadden echt pech

Lees ook: Lando Norris ontslagen uit ziekenhuis na zware crash in Vegas

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden