Lando Norris ontslagen uit ziekenhuis na zware crash in Vegas

door Frederique van Grinsven
Norris-saoedi-arabie-mclaren

Lando Norris is ontslagen uit het University Medical Center na zijn crash tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De McLaren-coureur laat via social media weten dat hij oké is na een grondige medische controle.

Zowel Norris als teamgenoot Oscar Piastri kwamen niet verder dan Q1 tijdens de kwalificatie. De Brit moest starten vanaf P15 en wist snel twee plekken op te schuiven. Echter in ronde 4 verloor Norris de achterkant van zijn MCL60, wat resulteerde in een spin en schoof vervolgens met hoge snelheid richting bocht 12 waar hij in de vangrail tot stilstand kwam.

'Ongelukkig einde'

Norris kwam op de teamradio om te melden dat hij in orde was, maar werd alsnog naar het medisch centrum gebracht en later naar het University Medical Center voor verdere voorzorgsmaatregelen.

"Een ongelukkig einde van ons Las Vegas GP-weekend", vertelt hij na zijn ontslag aan F1.com. "Ik ging onderuit bij de herstart, verloor de achterkant en raakte de muur. Niet de manier waarop we wilden dat het weekend zou eindigen, zeker niet als je bedenkt dat het tempo er aan Oscars kant veelbelovend uitzag.

"Mijn dank gaat uit naar de medische staf die me heeft nagekeken en naar het team voor het werk dat ze nu aan de auto gaan besteden. Nog een week om te resetten en dan gaan we er weer tegenaan voor de seizoensfinale in Abu Dhabi."

 

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een lastige race

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden